Articles Posted in the " ОТКАЧЕНА ФИЛОЗОФИЈА " Category

  • Ангелот и филозофите

    Еднаш, некој ангел слегол на земјава и се тапосал на состанок на филозофско друштво. Откако им сторил едно здравоживо на филозофите, им се понудил да им одговори на едно прашање по нивен избор. На часот, фатиле филозофите да се надвикуваат и расправаат кое прашање да го постават. На сета таа џева, ангелот им рекол дека […]