„Трета мајка“ – филмозофија во Прилеп со Ганзел и Јасна

filmozofski-naslovna

По трет пат оваа година, веќе како убава навика за соработка, дружба и проширување на погледите, сфаќањата и светогледот, „Акиндин“ и Филозофскиот Филмски Фестивал од Скопје уште еднаш, заеднички, пренесоа дел од енергијата и атмосферата на овогодинешното издание на ФФФ за прилепската публика.

Овој пат на „дневен ред“ беше филмот The Wave од германскиот режисер Денис Ганзел, после кој следуваше предавањето на професорката Јасна Котевска на тема „Бранот: Човечката психологија и авторитарноста“. Што и како беше ви пренесуваме преку фотографии, а искуството ќе си го задржиме како мала слатко задоволство кое на драго срце ќе го споделиме со вас и наредната година, доколку дојдете и го посетите настанот од ваков формат.

filmozofski1

filmozofski2

filmozofski3

filmozofski4

filmozofski5

filmozofski6

filmozofski7

filmozofski8

filmozofski10

filmozofski11

filmozofski

9,100 total views, 21 views today