Втора дружба: Филмософија со ФФФ и „Акиндин“ во Прилеп

Минатиот петок, во рамки на филмософскиот караван на Филозофскиот филмски фестивал, по втор пат во Прилеп, заедно со екиапата од нашиот сајт, со логистичка поддршка од непроценливо значење од страна на Градска библиотека „Борка Талески“ – Прилеп (огромна благодарност до нив за отстапениот простор), беше организирано „Филмософско дружење со ФФФ и Акиндин“.

Poster2-1

1

Проекцијата на филмот „12 гневни луѓе“ предизвика импресии и инспирација кај присутните на настанот, кои беа одлично манифестирани во рамки на дискусијата која се водеше после предавањето на проф. д-р Ана Димишковска во контекст на филмот, на тема „Правдата, казната и гневот: Како се одлучува за животот и смртта“.

2

3

4

Дел од атмосферата ви ја пренесуваме низ фотографии, а наскоро ќе следи и објава на видео материјал од предавањето на ценетата професорка. Ние уживавме, се надеваме уживаа и ФФФ. Догодина, здравје, уште побројни и поинспиративни. Веќе не се надеваме, туку знаеме дека оваа инспиративна и креативна дружба ќе премине во убава традиција.

5

6

7

9

10

11

13

14

15

16-1

17

655 total views, 1 views today