Ако филозоф ги читаше дневните вести

18.12.filozof-vesti

Платон тврдеше дека светот нема да биде како што треба додека филозофите не станат кралеви, а кралевите филозофи. Екипата од The School of Life таа мудрост ја модифицираше во форма дека „светот денес нема да го биде додека филозофите не станат новинари и презентери на вести и обратно“. Еве што произлезе од нивниот експеримент.

1,011 total views, 1 views today