„Европа е ’капут‘ – да живее Европа“: Славој Жижек, Јанис Варуфакис и Џулијан Асанж

Триото составено од филозофот Славој Жижек, бившиот грчки министер за финансии Јанис Варуфакис и иницијаторот на Викиликс, Џулијан Асанж, дискутираат за иднината на Европа како концепт, како систем, како идеја и како реалност, дебата модерирана од хрватскиот филозоф Сречко Хорват.

900 total views, 1 views today