„Митот за Сизиф“ – одлична анимација на Марсел Јанкович

Марсел Јанкович е унгарски графичар, режисер, аниматор и писател кој во 1974 година направи одлична анимација на „Митот за Сизиф“ – анимиран филм кој беше и номиниран за Оскар за Најдобар анимиран филм на 48-то доделување на филмските награди.

1,023 total views, 1 views today