Музичко медитирање на „Логичко-филозофски трактат“ – како звучи Витгенштајн

10.03.Ludwig_Wittgenstein1

Музичкиот трактат на Тибор Семзе – или како звучи „Логичко-филозофски трактат“ од Витгенштајн преточен во медитативна музика.

Не само што Семзе ги адаптираше на музичка основа мислите од Лудвиг Витгенштајн за односот на јазикот и реалноста, туку тоа го направи вклучувајќи неколку разлчни јазици на кои се читани секвенци од делото на филозофот.

Така, во позадина на музиката одат цитати од „Логичко-филозофски трактат“ читани на англиски, шпански и унгарски во Будимпешта, јапонски во Токио, чешки во Прага, во оригинал, на германски, читани во Виена и на словачки во Братислава.

815 total views, 1 views today