Нил ДеГрас Тајсон и прашањето „Која е смислата на животот“

18.01.neildegrassetyson

На славниот астрофизичар, за време на еден дебатен собир во Бостон, 6-годишниот љубопитник му го постави, според многумина големи умови, вечното прашање: „Која е смислата на животот?“

Еве што имаше да му каже на малиот во однос на ова прашање Нил ДеГрас Тајсон.

715 total views, 1 views today