Хана Арент кај Гинтер Гаус

arendt

108 години од раѓањето на Хана Арент. Во таа чест, во нејзина чест и во име на поубав, помудар и подобар свет – интервју со Арент од пред точно 60 години (поточно направено на 28 октомври, 1964 година), како гостинка кај Гинтер Гаус.

925 total views, 1 views today