Студентите и столот

old_chair_by_dianalucifera-d36bogh

Професор по филозофија доаѓа на последниот, финален испит кој треба да го полагаат студентите. Го зема неговиот стол и го става на неговата маса, па им вели на студентите:

„Користејќи секаква применлива знаја која ја научивте во изминативе години на курсот по филозофија, докажете ми дека ОВОЈ СТОЛ НЕ ПОСТОИ.“

Пенкалата почнуваат да пишуваат, коректорите да прекриваат писанија, одново пишување, студентите пишуваат цели есеи, па и помали трудови за да докажат дека столот не постои, освен еден од нив. Тој потроши само 30 секунди пишувајќи го својот одговор и го предава својот тест, на огромно чудење од колегите.

Минува време, доаѓа денот за резултатите од финалниот испит и добивање на финални оценки. Фрапантно за останатите колеги, но единствено типот кој тестот го одговараше 30 секунди има 10-ка.

Неговиот одговор на поставеното последно прашање беше: „КОЈ СТОЛ?“

1,144 total views, 1 views today