Загубеното интервју со Мишел Фуко

michel-foucault

Оваа ретка 15-минутна снимка е дел од интервју е дел од интервјуто кое го направи холандскиот филозоф Фонс Елдерс, како подготовка за дебатата помеѓу Ноам Чомски и Мишел Фуко, кога беше емитувана на холандската телевизија во недела, 28 ноември, 1971 година.

Интегралното интервју со децении се сметаше за загубено, кога најпосле, во зимата 2012 година беше објавено за прв пат. Целосната верзија сега е достапна во формат на книга под наслов Freedom and Knowledge. Извадок од интегралната верзија во електронски формат е достапен на веб страната на Елдерс, каде може да се порача и книгата.

1,671 total views, 1 views today