За Сократ – кратко и јасно

maxresdefault

Видеото е дел од серијата направена за најважните филозофи на сите времиња, претставени преку оригинална комбинација од анимации и интервјуа со професори по Филозофија. Оваа епизода подолу го претставува, според многумина, еден од највлијателните и најзначајни филозофи од античкиот период, Сократ, кој со својата мисла и начин на живеење стана еден од најпознатите филозофи во историјата.

10,001 total views, 49 views today