„On Consciousness and Mind“ – интервју со професорот Џон Серл

john-searle

Професорот по филозофија на Универзитетот Беркли, Калифорнија, Џон Серл, е автор на славниот “Кинеска соба” аргумент против AI која во целост би ја заменувала или надминала човековата интелигенција. Ова е неговото гостување во Московскиот државен универзитет од 13.06.2011. Со него разговараат Вадим Василев и Дмитри Волков.

702 total views, 1 views today